Gras laten afrijden door een robotmaaier

Je grasrobot je tuin laten maaien klinkt allemaal heel mooi, maar belangrijk is wel dat jij hiervoor de juiste voorwaarden schept. En dan gaat het hierbij om het afbakenen van je tuin. Pas wanneer je tuin goed is afgebakend, zal het afrijden van het gras volledig vlekkeloos verlopen. Je tuin baken je af met een grensdraad. De robotmaaier communiceert met het grensdraad en weet dan exact tot hoever hij mag maaien.

Lees meer: Gras laten afrijden door een robotmaaier

Soorten grasrobots

Er zijn verschillende producenten die grasrobots produceren. Wanneer je de grasrobots van de verschillende merken met elkaar vergelijkt zul je niet zo heel veel verschillen opmerken. De verschillen zitten hem vooral in de aandrijving, de capaciteit en het gebruiksgemak. De werkwijze van vrijwel alle grasrobots is hetzelfde: door middel van een grensdraad wordt een gebied afgebakend waarbinnen hij zijn werk mag doen. Wanneer je een keuze moet maken uit een grasrobot, is het goed om van te voren enkele wensen en eisen te formuleren. Zo kun je bijvoorbeeld een keuze maken op aandrijving of op gebruiksgemak. Ook een bepaald merk kan meespelen in de keuze voor een grasrobot.

Lees meer: Soorten grasrobots

Grasrobot

Wanneer je in de tuin een mooi groen gazon hebt, dan mag je daar trots op zijn. Om je gazon in deze staat te krijgen heb je waarschijnlijk veel tijd besteed aan het nodige onderhoud ervan. Het wekelijks, of nog vaker maaien van het gazon is het belangrijkste onderdeel van het totale onderhoud. Dit is tevens ook het meeste werk. Je moet immers met een grasmaaier je gehele gazon over en als je grasmaaier niet is voorzien van een opvangbak, moet je het gras ook nog eens aanharken.

Lees meer: Grasrobot

Het onderdak, onmisbaar bij het isoleren van een dak van het tuinhuis

Een tuinhuis, in veel Vlaamse tuinen staat er één. Tuinhuizen zijn er in talloze maten, soorten en materialen en kunnen voor vrijwel alles gebruikt worden. De één gebruikt een tuinhuis enkel voor het opbergen van tuingereedschap, maar een tuinhuis kan ook voor hele andere doelen gebruikt worden. In principe kun je het zo luxe maken als je wilt. Een tuinhuis kan gebruikt worden als een relaxruimte, waarin je bijvoorbeeld een sauna of een jacuzzi in kunt zetten. Ook kan een tuinhuis dienen als een kantoorruimte voor als je thuis geen daar geen ruimte voor hebt. Misschien heb je bepaalde goederen of een verzameling die opgeslagen moet worden en dat kan ook in een tuinhuis. De vraag komt dan op of het zinvol is om een tuinhuis te isoleren?

Lees meer: Het onderdak, onmisbaar bij het isoleren van een dak van het tuinhuis

Copyright © 2016-2017 tuinarchitect. Alle Rechten Voorbehouden